Er zijn contracten afgesloten met vrijwel alle zorgverzekeraars en voor de behandeling van kinderen is er een contract voor profiel 2 en profiel 4, met de gemeenten die onder IJsselland (Zwolle, Dalfsen, Staphorst, Raalte, Ommen, Deventer, Kampen, Steenwijkerland) vallen.

Het wettelijk vastgestelde eigen risico 385 euro wordt  jaarlijks gedurende de behandeling door de zorgverzekeraar met u verrekend. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico. Het is aan te bevelen vooraf uw zorgverzekeraar of gemeente met vragen te benaderen.

Om voor vergoeding in aanmerking te komen, is er sprake van een diagnose volgens de DSM-5, uw huisarts zal deze diagnose of het vermoeden hiervan moeten ondersteunen middels een verwijsbrief. 

Voor kinderen tot 18 jaar kan door het Sociale Wijkteam (SWT) een beschikking worden afgegeven.

Andere klachten kunnen wel behandeld worden, maar de kosten komen voor eigen rekening. Deze kosten bedragen 89 Euro per 45 minuten.

Er wordt gedeclareerd volgens het Zorgprestatiemodel (NZA tarief 2022): Tarieven 2022

  • Niet vergoede zorg - 45 minuten - € 89,00 (Tevens no-show tarief)

Afhankelijk van het met uw zorgverzekeraar/Gemeente gecontracteerde percentage (81%-94% van het NZA tarief) kunnen de bedragen in de tabel afwijken.

Tariefpercentages verzekeraars 2022 (PDF)

Neem bij de intake een verwijsbrief, uw zorgpas en uw identiteitsbewijs mee.

Actuele wachttijd:

18-20 weken

Telefoon
038 422 18 67